Sachr z jabĺk
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 58710x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
300 g | jablko |
300 g | cukor krupica |
250 g | hladká múka |
40 g | kakao |
1 balíček | prášok do pečiva |
100 g | hera |
3 ks | vajcia |
podľa potreby: | |
tuk na vymazanie | |
múka na vysypanie |
Postup prípravy receptu
Jablká očistíme a nastrúhame. Odoberieme potrebné množstvo, to je 300g. Tuk a cukor šľaháme, postupne pridávame vajcia. Potom do cesta opatrne zamiešame jablká a nakoniec múku s kakaom a práškom do pečiva. Cesto na sachr z jabĺk vlejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy a upečieme v predhriatej rúre. Upečený korpus na sachr tortu môžeme podávať len tak. Lepšie je ale ho rozkrojiť, naplniť marmeládou a preliať čokoládovou polevou. Sachr z jabĺk necháme stuhnúť, nakrájame a môžeme podávať.