Sacher torta sestričky Dáši
- múčniky
- rakouská kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 29432x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
4 balíčky | kakaový pudingový prášok |
1/2 hrnku | cukor krupica |
1/2 hrnku | olej |
1 balíček | prášok do pečiva |
2 lyžice | hrubá múka |
4 ks | vajcia |
na ozdobu: | |
šľahačka | |
náplň: | |
marmeláda | |
poleva: | |
1 - 2 balíčkov | čokoládová poleva |
Postup prípravy receptu
V šalátovej mise zmiešame cukor, vajcia, pudingy, olej, hrubú múku a prášok do pečiva. Vzniknutú zmes vylejeme do olejom vytretej a hrubou múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme vo vopred stredne vyhriatej rúre necelú polhodinu. Či je cesto dostatočne upečené zistíme pomocou špajdle. Tú zapichneme do korpusu, a nelepí ak sa cesto na špajľu, máme dopečení. Po vychladnutí vyklopený korpus vodorovne prokrojíme a dolnú polovicu korpusu natrieme pikantná džemom, potom priklopíme druhou časťou. Celý Sacher tortu potrieme polevou, necháme stuhnúť. Potom Sacher tortu krájame a zdobíme pred servírovaním šľahačkou. Pre obmenu môžeme vmiešať do základu na tortu pudingy vanilkovej a nabudúce ponúknuť tortu svetlý.