Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Sacher torta 1

  • múčniky
  • rakouská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 157658x
Sacher torta 1

Takmer originálny recept na najobľúbenejšu rakúskú tortu.

vytlačiť recept Sacher torta 1
recept Sacher torta 1 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

maslo na vymastenie
strúhanka (piškótové omrvinky)

cesto:

50 g mandle (mleté)
125 g maslo
soľ
150 g horká čokoláda
50 g muka
4 ks vajcia
1/2 ks vanilkový struk
50 g škrobová bozkáva
1 lyžica prášok do pečiva

náplň:

200 g marhuľová marmeláda

poleva:

200 g jemná horká poleva (alebo čokoládam

Postup prípravy receptu

Vo vodnom kúpeli necháme rozpustiť čokoládu s maslom. Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky zmiešame s cukrom a ušľaháme ich do peny. Bielky ľahko osolíme a ušľaháme je v pevný tuhý sneh. Múku premiešame s práškom do pečiva a škrobovou múčkou a preosejeme do misy. Vanilkový struk rozpolíme a nožom z neho vyškriabať dreň. Tú spolu s mandľami pridáme k múke a premiešame.

Rúru predhrejeme na 180 ° C. Do čokoládovej hmoty pomaly vmiešame múku a potom aj sneh. Formu na tortu vymastíme maslom a vysypeme piškótovým omrvinky alebo strúhankou. Potom formu naplníme cestom a pečieme na hornej priečke rúry asi 45 minút. Potom rúru vypneme a tortu necháme 15 minút dôjsť vo vypnutej rúre. Vychladený tortu rozpolíme.

Za stáleho miešania rozohrejeme marmeládu, prepasírujeme ju sitom a natrieme ňou tortu. Obe polovičky spojíme. Rozpustíme polevu, rozotrieme ju na tortu a tortu necháme pri teplote okolo 14 ° C stuhnúť.

Tortu servírujeme vychladený. Je vhodný na popoludňajší káve.

Foto: Profimedia.cz

Komentáre k receptu Sacher torta 1 (1 komentár)

  • viera 22.December 2013 22:15

    vyborna

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2014 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt