Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Ryžový nákyp so slivkami

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 4405x
Ryžový nákyp so slivkami

Rýchle a pohodlné spracovanie sliviek, ktoré nájdeme zavárané v špajzi alebo zmrazené v mrazničke.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Ryžový nákyp so slivkami
recept Ryžový nákyp so slivkami sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 balíček vanilkový cukor
1 pohár slivkový kompót
1 l mlieko
1 - 2 lyžičiek mletá škorica
2 ks vajcia
1/2 kg ryže

podľa potreby:

maslo na vymastenie

Postup prípravy receptu

V mlieku si najprv uvaríme ryžu. Uvažujeme na pol kila ryže jeden liter mlieka. Pri varení ju občas zamiešame, aby sa nám v mlieku nepripálila. Po uvarení môžeme ryžu mierne osladiť. Do čiastočne vychladnutej ryže vmiešame vajcia. Pripravíme si formu na zapekanie a dobre ju vymažeme maslom. Na dno formy rozprestrieme polovicu uvarenej ryže. Na vrstvu ryže poukladáme vykôstkované slivky, posypeme je škoricou a vanilkovým cukrom. Na slivky rozprestrieme druhú polovicu ryže. Formu vložíme do vyhriatej rúry a ryžu so slivkami zapekáme pri 150 ° C asi pol hodiny. Strážite si povrch, ktorý by mal byť zlatistý, okraje opečené. Hotový ryžový nákyp so slivkami môžeme servírovať spolu so zvyšným slivkovým kompótom.

Komentáre k receptu Ryžový nákyp so slivkami (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt