Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Ryžový nákyp s mango chutney

  • hlavné chody
  • Ostatní kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 3862x
Ryžový nákyp s mango chutney

Recept na nákyp, ktorý môžeme podávať aj miesto múčnika. I ako hlavný chod nasladko nemá chybu.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Ryžový nákyp s mango chutney
recept Ryžový nákyp s mango chutney
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 - 3 lyžíc mango chutney
1/2 balíčku vanilkový cukor
50 g maslo
2 balíčky ryže
1 lyžička čerstvá citrónová kôra
ovocie
3 ks vajcia
80 g lúpané mandle
mlieko
1 lyžička orechový olej
60 g cukor krupica
1 štipka soľ

podľa potreby:

maslo na vymastenie

Postup prípravy receptu

Ryžu nepreplachuje, vsypeme ju z balíčkov na panvicu vytrenie orechovým olejom a krátko opražíme. Použijeme jasmínovou ryžu alebo inú, ktorá sa po varení lepí. Potom ryžu vsypeme do hrnca, zalejeme mliekom, pridáme lyžicu cukru a štipku soli. Varíme domäkka, až sa mlieko vpíja a máme hustú ryžovú kašu. Medzitým rozklepneme vajcia a bielky vyšľaháme v tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom a maslom, primiešame aj citrónovú kôru. Žĺtkový zmes vmiešame do ryžovej kaše, pridáme zľahka bielkový sneh a zmes vlejeme do maslom vymazanej formy. Na povrchu rozotrieme mango chutney a pokryjeme ovocím. Vhodné sú marhule, slivky, ale kľudne aj banán, záleží na chuti. Nakoniec posypeme šúpanými mandľami a vanilkovým cukrom. Ryžový nákyp s chutney pečieme v stredne vyhriatej rúre asi 40 minút. Nákyp podávame teplý aj studený.

Komentáre k receptu Ryžový nákyp s mango chutney (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty