Ryžový nákyp s mango chutney
- hlavné chody
- Ostatní kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 3862x
Recept na nákyp, ktorý môžeme podávať aj miesto múčnika. I ako hlavný chod nasladko nemá chybu.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 - 3 lyžíc | mango chutney |
1/2 balíčku | vanilkový cukor |
50 g | maslo |
2 balíčky | ryže |
1 lyžička | čerstvá citrónová kôra |
ovocie | |
3 ks | vajcia |
80 g | lúpané mandle |
mlieko | |
1 lyžička | orechový olej |
60 g | cukor krupica |
1 štipka | soľ |
podľa potreby: | |
maslo na vymastenie |
Postup prípravy receptu
Ryžu nepreplachuje, vsypeme ju z balíčkov na panvicu vytrenie orechovým olejom a krátko opražíme. Použijeme jasmínovou ryžu alebo inú, ktorá sa po varení lepí. Potom ryžu vsypeme do hrnca, zalejeme mliekom, pridáme lyžicu cukru a štipku soli. Varíme domäkka, až sa mlieko vpíja a máme hustú ryžovú kašu. Medzitým rozklepneme vajcia a bielky vyšľaháme v tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom a maslom, primiešame aj citrónovú kôru. Žĺtkový zmes vmiešame do ryžovej kaše, pridáme zľahka bielkový sneh a zmes vlejeme do maslom vymazanej formy. Na povrchu rozotrieme mango chutney a pokryjeme ovocím. Vhodné sú marhule, slivky, ale kľudne aj banán, záleží na chuti. Nakoniec posypeme šúpanými mandľami a vanilkovým cukrom. Ryžový nákyp s chutney pečieme v stredne vyhriatej rúre asi 40 minút. Nákyp podávame teplý aj studený.