Ryžový chlieb
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 160min.
- recept zobrazen: 60046x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžička | mletá škorica |
540 g | polohrubá výberová múka |
300 ml | voda z ryže |
2 lyžičky | cukor krupica |
7 g | sušené droždie |
50 g | guľatozrnná ryža |
2 lyžice | hrozienka |
Postup prípravy receptu
Ryžu uvaríme vo veľkom množstve vody a necháme vychladnúť. Vodu z ryže zlejeme a necháme tiež vychladnúť. Do formy v pekárni dáme postupne všetky suroviny. Miesto ryžovej vody môžeme použiť mlieko. Ryžový chlieb pečieme v pekárni na program sweet = sladký. Podľa chuti môžeme pridať hrozienka a škoricu. Hotový ryžový chlieb vyberieme z pekárne a môžeme podávať.