Ryžové vrtuľky so slaninovou zmesou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 87898x
Kaloricky výdatná, ale rýchla a chutná pochúťka. Recept s plátkami slaniny.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
200 ml | smotana na šľahanie |
50 g | smotanový syr |
1 balíček | ryžovej vrtulky |
1 ks | červená cibuľa |
200 g | plátkový anglická slanina |
1 lyžica | maslo |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté biele korenie |
Postup prípravy receptu
Cibuľu olúpeme a nasekáme na malé kocky. Slaninu pokrájame na väčšie kúsky. Ryžové vrtuľky uvaríme podľa návodu, sú rýchlejšie ako klasické cestoviny. Na masle zesklovatíme cibuľu, pridáme slaninu a chvíľu restujeme. Zalejeme smotanou a vmiešame tavený smotanový syr. Osolíme a okoreníme podľa chuti, miešame, kým sa syr úplne nerozpustí. Ryžové vrtuľky rozdelíme na taniere, prelejeme slaninový zmesou a podávame.