Ryžová kaša s malinami
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 131247x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžice | kakao |
100 g | maslo |
3 ks | klinček |
mletá škorica | |
3/4 l | mlieko |
cukor múčka na posypanie | |
200 g | ryže |
soľ | |
2 lyžice | cukor krupica |
1/2 l | voda |
na ozdobu: | |
1 hrsť | maliny |
čokoláda |
Postup prípravy receptu
Maslo v hrnci uškvaříme do ružovej farby. Kaše potom chutí lepšie, než len s maslom rozpusteným. Ryžu prepláchneme a vsypeme do vriacej osolenej vody, pridáme klinčeky a za občasného premiešania ju varíme asi 10 minút. Potom prebytočnú vodu zlejeme, klinček vyberieme a ryžu zalejeme mliekom, najlepšie horúcim. Za stáleho miešania ryžu dovaríme úplne domäkka. Miešame dôkladne odspodu, aby sa kaša nepripálila. Nakoniec prisypeme asi 2 lyžice cukru a premiešame. Ryžovú kašu na tanieri posypeme škoricou, kakaom, ozdobíme malinami, kúsky čokolády a polejeme uškvařeným maslom. Poprípade ešte trochu pocukrujeme.