Ryža zapečená s jablkami
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 65114x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 lyžice | cukor krupica |
100 g | maslo |
500 g | jablko |
250 g | ryže |
1 l | mlieko |
1 balíček | vanilkový cukor |
3 ks | vajcia |
1 štipka | soľ |
podľa potreby: | |
maslo na vymastenie |
Postup prípravy receptu
Ryžu dôkladne prepláchneme a ľahko osolíme. Za stáleho miešania ryžu uvaríme v mlieku. Bielka oddelíme od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Zmäknuté maslo ušľaháme s dvoma lyžicami cukru, vanilkovým cukrom a žĺtkami. Do maslového základu vmiešame ryžu a nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh. Zapekacie misu vymažeme maslom. Do misy navrstvíme pripravenú ryžu. Jablká umyjeme, olúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Jablká kladieme na ryžu v zapekacia mise. Nakoniec pokrm pocukrujeme a dáme piecť do rúry. Pečieme približne 30 minút, až jablká na povrchu skaramelizuje.