Ryža s tuniakom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 74180x
Zdravé, lacné a rýchle. Recept, na ktorý máme ingrediencie takmer vždy po ruke. Vhodný pre prípad núdze.
(Recept sa páči celkom 1x)
1 komentár
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 konzerv | tuniak vo vlastnej šťave |
1 hlávka | ľadový listový šalát |
2 balíčky | ryže |
1 lyžica | polievkové korenie |
1,5 | voda |
Postup prípravy receptu
Do vody dáme rovno lyžicu polievkového korenia (Podravka). Vodu uvedieme do varu a vložíme do nej varnej vrecúška ryže, ktoré uvaríme podľa návodu. Medzitým si opláchneme hlávku ľadového listového šalátu (môže byť aj obyčajný listový šalát) a pokrájame šalát do misy na malé kúsky. Odkvapkanou uvarenú ryžu vysypeme na pokrájaný šalát a pridáme ešte obsah konzerv (po 80g a viac) tuniaka vo vlastnej šťave. Dôkladne premiešame a rýchly obed alebo večera je hotová. Pokiaľ nie je šalát, môžeme ho nahradiť polovicou vrecka zmesi mrazenej zeleniny, ktorú najskôr krátko podusíme.
Komentáre k receptu Ryža s tuniakom (1 komentár)
-
pooja
22.November 2012 17:07
Super chutná rychlocka !!! Fakt ;-)