Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Ryža podľa babičky

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 63735x
Ryža podľa babičky

Najlepšie přílohová ryža zvlášť k čínskym jedlám, pretože sa nepreplachuje (je lepkavá). Vhodná k akýmkoľvek ďalším pokrmom ak príprave sladkých nákypov - nie je tak planá ako ryža varená vo vode.

vytlačiť recept Ryža podľa babičky
recept Ryža podľa babičky
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 hrnek mlieko
1,5 hrnku voda
1 hrnek guľatozrnná ryža
1 - 2 lyžíc olej

podľa chuti:

soľ

Postup prípravy receptu

Do hrnca nalejeme olej a nasypeme prebrané (najlepšie okrúhlymi) ryžu. Tú neoplachuje, sypeme ju do hrnca suchú a za stáleho miešania ryžu opražíme. Zalejeme vodou, potom mliekom (v pomere 1 hrnček ryže: 1,5 hrnček vody: 1 hrnček mlieka). Ryžu osolíme a na miernom plameni pod pokrievkou necháme variť asi 10 - 12 minút. Priebežne kontrolujeme, aby nepřekypěla. Potom celý hrniec s pokrievkou zabalíme do čistej utierky a uložíme do postele pod perinu, aspoň na pol hodiny. V posteli vydrží v servírovacej teplote aj dve hodiny, možno ju pri zložitejšom obede pripraviť vopred.

Komentáre k receptu Ryža podľa babičky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2023 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty