Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Ryža na španielsky spôsob

  • hlavné chody
  • španělská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 60801x
Ryža na španielsky spôsob

Recept na mňamku z ryže a tuniaka. Šťava z rajčiakov a citróna pokrm neobvykle dochuťou. Žiadne korenie nepoužívame.

vytlačiť recept Ryža na španielsky spôsob
recept Ryža na španielsky spôsob
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 ks paradajka
1 lyžička olivový olej
1 konzerva tuniak v rastlinnom oleji (drť)
200 g jazmínová ryže
1/2 - 1 ks citrón

podľa chuti:

soľ

Postup prípravy receptu

Ryžu uvaríme v dostatočne osolenej vode domäkka, počas varenia pridáme aj lyžičku olivového oleja. Varíme bez pokrievky asi 13 - 15 minút, potom scedíme a ešte teplú ryžu vhodíme do misy. Počas varenia ryže umyjeme paradajky a spoločne s citrónom je rozkrojíme na polovičky. Otvoríme si konzervu tuniaka, ktorú zlejeme. K ryžu vytlačíme šťavu z citróna aj rajčiaka. Zvyšok rajčiakov do pokrmu nekrájíme! Nakoniec pridáme tuniaka a poriadne premiešame. Ryžu na španielsky spôsob podávame teplú i studenú. Je výborným pokrmom na horúce leto, chutí šťavnato.

Komentáre k receptu Ryža na španielsky spôsob (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty