Ryža na španielsky spôsob
- hlavné chody
- španělská kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 62066x
Recept na mňamku z ryže a tuniaka. Šťava z rajčiakov a citróna pokrm neobvykle dochuťou. Žiadne korenie nepoužívame.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/2 - 1 ks | citrón |
2 ks | paradajka |
1 lyžička | olivový olej |
1 konzerva | tuniak v rastlinnom oleji (drť) |
200 g | jazmínová ryže |
podľa chuti: | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Ryžu uvaríme v dostatočne osolenej vode domäkka, počas varenia pridáme aj lyžičku olivového oleja. Varíme bez pokrievky asi 13 - 15 minút, potom scedíme a ešte teplú ryžu vhodíme do misy. Počas varenia ryže umyjeme paradajky a spoločne s citrónom je rozkrojíme na polovičky. Otvoríme si konzervu tuniaka, ktorú zlejeme. K ryžu vytlačíme šťavu z citróna aj rajčiaka. Zvyšok rajčiakov do pokrmu nekrájíme! Nakoniec pridáme tuniaka a poriadne premiešame. Ryžu na španielsky spôsob podávame teplú i studenú. Je výborným pokrmom na horúce leto, chutí šťavnato.