Rýchly slivkový koláč bez odrobinky
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 73346x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
400 g | slivky |
cestíčko: | |
7 lyžičiek | cukor krupica |
10 ml | mlieko |
1 balíček | droždie |
cesto: | |
1 štipka | soľ |
250 g | hladká výberová múka |
150 ml | olej |
1 ks | vajcia |
na ozdobu: | |
cukor múčka | |
podľa potreby: | |
maslo na vymastenie | |
polohrubá múka na vysypanie |
Postup prípravy receptu
Všetky ingrediencie necháme pred prípravou pri izbovej teplote. V menšej miske zarobíme kvások. Do mlieka dáme 7 lyžičiek cukru krupice, pridáme droždie a necháme vykvasiť. Vo väčšej mise zarobíme cesto. Múku s vajciami, olejom a vykvaseným kvásku dobre vymiešame. Cesto necháme 45 minút kysnúť. Medzitým si očistíme slivky. Vymrští kôstku a nakrájame na menšie kúsky. Formu na pečenie vymažeme maslom a vysypeme polohrubú múkou. Vykysnuté cesto vlejeme do formy posypeme slivkami a pečieme v predhriatej rúre na 220 ° C asi 20 minút. Po upečení rýchly slivkový koláč bez odrobinky posypeme práškovým cukrom.