Rýchly medovník
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 64545x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
200 g | kyslá smotana |
1 lyžička | mletá škorica |
1 lyžička | jedlá soda |
150 g | med |
2 lyžice | olej |
300 g | hladká múka |
250 g | cukor krupica |
2 ks | vajcia |
podľa potreby: | |
hrubá múka na vysypanie | |
tuk na vymazanie |
Postup prípravy receptu
Pekáčik vymastíme a vysypeme hrubou múkou. Rúru predhrejeme na 150 ° C. Med, kyslú smotanu, hladkú múku, cukor, vajcia, olej, sódu a škoricu vymiešame do hladkého cesta. Cesto rovnomerne rozprestrieme na pripravený plech, vložíme do rúry a pečieme. Keď korpus zväčší objem, zvýšime teplotu na 200 ° C a krátko dopečieme. Rýchly medovník necháme vychladnúť vo forme. Upečený medovník ozdobíme podľa fantázie, nakrájame na kúsky a môžeme servírovať.