Rýchly jahodový zákusok
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 10309x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
čerstvé jahody | |
6 ks | vajcia |
cesto: | |
3 lyžice | polohrubá múka |
6 lyžíc | cukor |
3 lyžice | hladká múka |
6 lyžíc | olej |
1/2 balíčku | prášok do pečiva |
na ozdobu: | |
2 ks | červenej tortovej želé |
na potření: | |
jahodový džem | |
podľa potreby: | |
hrubá múka na vysypanie | |
masť na vymazanie |
Postup prípravy receptu
Žĺtky, cukor a olej vyšľaháme do peny. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec vmiešame sneh vyšlehaný z bielkov. Cesto nalejeme na vymastený a vysypaný plech. Pečieme na 170 ° C 8 minút teplovzduchu. Ak teplo vzduch nemáme, pečieme podľa skúseností so svojou rúrou. Upečený a vychladnutý korpus potrieme jahodovým džemom. Celú plochu korpusu poukladáme husto Polovičky jahôd (reznú stranou dole). Podľa návodu na vrecúšku uvaríme želatínu a nalejeme ju od prostriedkov na jahody. Jahodový zákusok dáme do chladničky aspoň na 25 minút stuhnúť. Pri podávaní možno rýchly jahodový zákusok dochutiť šľahačkou.