Rýchly jablkový závin
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 32272x
Tento závin z lístkového cesta je najlepšie jesť hneď zatepla. Návštevy z neho budú šalieť.
Recept na 12 porcií.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 balíček | lístkové cesto |
náplň: | |
1 hrsť | cukrárske piškóty |
3 hrste | hrozienka |
3 lyžičky | mletá škorica |
3 hrste | vlašské orechy |
6 ks | jablko |
6 lyžíc | cukor kryštál |
Postup prípravy receptu
Najskôr rozmrazíme listovej cesto. Potom nastrúhame asi šesť jabĺk na plátky. Zapneme rúru na 200 ° C. Potom rozvaľkáme lístkové cesto - musíme si ho rozdeliť na 3 časti. Na vyváľený plát dáme rozvaľkanie piškóty. Na ne dáme nakrájané jablká, toto posypeme dvoma lyžicami kryštálového cukru, hrstí hrozienok a orechov. Môžeme pridať aj trochu škorice. Cesto potom is prísadami zabalíme do valčeka a dáme na vopred vymastený plech. Takto postupujeme aj u ďalších dvoch valčekov. Až sú záviny naplnené, dáme plech s valčekmi do rúry a pečieme asi 20 minút. Rýchly jablkový závin podávame najlepšie teplý. Môžeme ho doplniť šľahačkou alebo treba zmrzlinou.