Rýchly hubový koláč
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 133425x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
2 lyžice | voda |
200 g | hladká múka |
100 g | maslo |
1 štipka | jedlá soda |
1 ks | vajcia |
1 štipka | soľ |
náplň: | |
soľ | |
200 g | syr eidam |
2 ks | zelená cibuľka |
1/2 lyžičky | tymián |
300 g | huby |
250 ml | kyslá smotana |
mleté čierne korenie | |
2 ks | vajcia |
2 lyžice | maslo |
Postup prípravy receptu
Múku, sódu, soľ preosejeme do misy a uprostred urobíme jamku. Do neho rozklepneme vajcia, pridáme maslo aj vodu a vypracujeme cesto, ktoré dáme do chladničky aspoň na 1 / 2 hodiny odpočinúť. Na panvici rozohrejeme maslo, orestujeme nakrájanú cibuľku a nakoniec pridáme pokrájané huby, ktoré za pravidelného miešania asi 10 minút podusíme. Osolíme, okoreníme, pridáme tymián a stiahneme z ohňa. Vo väčšej miske zmiešame strúhaný syr s kyslou smotanou, vajcami a prochladlými hubami. Cesto rozvaľkáme na tenký plát a vyložíme ním väčšiu guľatú koláčovú formu tak, aby vznikol vyvýšený okraj. Potrieme pripravenou hubovú zmesou a dáme do predhriatej rúry. Pečieme pri 180 ° C asi pol hodiny, aby okraje zezlátly a náplň dokonale stuhnutý.