Rýchly hovädzí guláš
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 40723x
Vynikajúci hovädzie guláš pripravíme rýchlo vďaka tomu, že ho varíme v tlakového hrnca.
Recept na 6 porcií.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžička | majorana |
1/2 lyžičky | mletá štipľavá paprika |
4 lyžice | sadlo |
1/2 lyžičky | drvená rasca |
1 kocka | masox |
3 ks | cibula |
750 g | hovädzie predné |
4 - 5 strúčikov | cesnak |
4 lyžičky | mletá sladká paprika |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
podľa potreby: | |
tmavá hotová zápražka | |
voda |
Postup prípravy receptu
Na rozpustenom masti v tlakového hrnca necháme zosklovatieť nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme sladkú papriku a pol minútky osmažíme. Pridáme na kocky nakrájané mäso a opekáme, kým sa nezatáhne. Keď prenikavo vonia a púšťa šťavu, osolíme a okoreníme ho a pridáme rascu. Základ podlejeme vodou, dôkladne premiešame a dusíme v tlakového hrnca. Približne za 30 minút máme mäso mäkké. Pridáme vriacou vodu s rozpusteným masoxu a ďalej povaríme už odkryté. Do variaceho sa gulášu prisypeme podľa potreby granulky zápražku. Pridáme lisovaný cesnak a majoránku. Celkové množstvo uspokojí aj väčšiu rodinu, uvaríme až 2,5 l guláša. Hovädzie guláš podávame s kynutým alebo chlpatým knedľou. Guláš môžeme ozdobiť jemne nakrájanú cibuľkou na kolieska.