Rýchly domáci makovec
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 3751x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
citrónová kôra | |
100 ml | voda |
4 lyžice | cukor krupica |
1 ks | vajcia |
100 g | hladká múka |
250 ml | mlieko |
150 g | polohrubá múka |
1 ks | prášok do pečiva |
100 ml | olej |
100 g | mletý mak |
mletá škorica | |
rum | |
podľa potreby: | |
tuk na vymazanie | |
múka na vysypanie |
Postup prípravy receptu
Formu alebo plech vymastíme a vysypeme. Rúru predhrejeme na 150 ° C. Do robota dáme postupne všetky suroviny, zapneme a vymiešame skôr riedke cesto. Vzniknuté cesto na Makovec nalejeme do formy, tú potom vložíme do rúry a zvoľna pečieme asi 45 minút. Upečený Makovec necháme trochu vychladnúť, podľa chuti ocukrujeme, nakrájame a môžeme podávať. Možné úpravy sú rozrezať napoly a potrieť treba malinovou marmeládou alebo pudingom.