Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Rýchly dezert s broskyňami

  • dezerty
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 23474x
Rýchly dezert s broskyňami

Broskyňový dezert z bieleho chleba a vaječného krému. Miesto broskýň môžeme použiť marhule alebo nektárinky. Všetko pripravujeme len na panviciach.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Rýchly dezert s broskyňami
recept Rýchly dezert s broskyňami sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 ks broskyňa
3 lyžice trstinový cukor
5 lyžíc voda
4 plátky biely chlieb
2 lyžice citrónová šťava

cestíčko:

4 lyžice cukor
4 ks vajcia
4 lyžice smotana na šľahanie

podľa potreby:

olej
maslo

Postup prípravy receptu

Príprava ovocia: Malé broskyne umyjeme a vykôstkujeme. Na veľkú panvicu dáme malé množstvo oleja a zahrejeme. Rozložíme broskyne rezom dolu, všetko zasypeme trstinovým cukrom, pridáme asi 1 lyžicu masla a zvoľna propékáme, kým sa cukor nerozpustí. Potom polovičky broskýň otočíme, prilejeme asi 5 lyžíc vody a citrónovú šťavu. Mäkké broskyne sa vzniknutú šťavou odstavíme z tepla a necháme vychladnúť. Z bieleho chleba odkrojíme 4 plátky silné asi 2 cm. Do šľahače vložíme celé vajcia, cukor a tekutú šľahačku. Šľaháme tak dlho, kým nevznikne hladký a hustý krém. Do tohto krému namočíme plátky chleba asi na 1 - 2 minúty. To záleží na sile chleba a jeho tvrdosti. Zmočenia plátky chleba pečieme z oboch strán na oleji dozlatista. Opečené toasty rozložíme na tanieriky, na ne kladieme pripravené broskyne, všetko pokvapkáme šťavou a podávame ozdobené šľahačkou, smotanou alebo jogurtom. Rýchly dezert s broskyňami chutí teplý aj studený.

Komentáre k receptu Rýchly dezert s broskyňami (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty