Rýchli pikantní utopenci
- chuťovky
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 67774x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
40 dkg | údenina |
4 ks | cibula |
nálev: | |
2 lyžice | plnotučná horčica |
3 štipky | chilli korenie |
5 lyžíc | ocot |
1 gulička | nové korenie |
4 lyžice | worcesterská omáčka |
4 lyžice | sladký kečup |
1 štipka | mleté čierne korenie |
15 lyžíc | voda |
1 ks | bobkový list |
4 lyžice | olej |
4 štipky | soľ |
Postup prípravy receptu
Suroviny na nálev zmiešame v kastrůlku. Nálev privedieme k varu a povaríme asi 5 minút. Potom ho necháme vychladnúť. Studený nálev scedíme a vmiešame kečup. Zatiaľ si môžeme pripraviť údeninu a cibuľu. Tú olúpeme. Cibuľu i údeninu nakrájame na kolieska, cibuľu na tenké, údeninu na širšie. Kolieska údeniny a cibuľu striedavo skladáme do pohára a postupne zalievame nálevom. Je lepšie dávať nálev postupne, pretože sa potom menej tvoria vzduchové bubliny. Rýchle pikantné utopence dolejeme nálev po okraj pohára, utesníme a necháme 3 - 7 dní uležať v chladničke. Rýchle pikantné utopence podávame s prílohou podľa chuti. Najlepšie je samozrejme čerstvý chlieb.