Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Rýchle zemiakové škubánky

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 65592x
Rýchle zemiakové škubánky

Recept na jednoduché škubánky, ktoré sa dajú jesť ako nasladko tak naslano.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Rýchle zemiakové škubánky
recept Rýchle zemiakové škubánky sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

750 g zemiaky
maslo
10 lyžíc hladká múka
1 - 2 štipiek soľ

Postup prípravy receptu

Zemiaky olúpeme a nakrájame. Dáme ich do hrnca, zalejeme vodou tak, aby boli všetky ponorené a varíme, kým nezmäknú. Potom vodu zo zemiakov zlejeme, ale nevyléváme! Dáme ju stranou. Zemiaky v hrnci zaprášime múkou, prikryjeme pokrievkou a poriadne pretrepeme. Ďalej do hrnca nalejeme asi 150 ml vody, v ktorej sme predtým varili zemiaky. Všetko prevarte asi 5 minút. Potom zemiaky riadne pomačkáme, aby vznikla hladká lepivá hmota. V malom hrnčeku rozpustíme masť alebo maslo, v ktorom si namáčame veľkú lyžicu a tvoríme škubánky. Zemiakové škubánky podávame s mletým makom a cukrom a tvarohom alebo so slaninou opraženou na cibuľke.

Komentáre k receptu Rýchle zemiakové škubánky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty