Rýchle zemiakové škubánky
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 65592x
Recept na jednoduché škubánky, ktoré sa dajú jesť ako nasladko tak naslano.
Recept na 4 porcie.
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
750 g | zemiaky |
maslo | |
10 lyžíc | hladká múka |
1 - 2 štipiek | soľ |
Postup prípravy receptu
Zemiaky olúpeme a nakrájame. Dáme ich do hrnca, zalejeme vodou tak, aby boli všetky ponorené a varíme, kým nezmäknú. Potom vodu zo zemiakov zlejeme, ale nevyléváme! Dáme ju stranou. Zemiaky v hrnci zaprášime múkou, prikryjeme pokrievkou a poriadne pretrepeme. Ďalej do hrnca nalejeme asi 150 ml vody, v ktorej sme predtým varili zemiaky. Všetko prevarte asi 5 minút. Potom zemiaky riadne pomačkáme, aby vznikla hladká lepivá hmota. V malom hrnčeku rozpustíme masť alebo maslo, v ktorom si namáčame veľkú lyžicu a tvoríme škubánky. Zemiakové škubánky podávame s mletým makom a cukrom a tvarohom alebo so slaninou opraženou na cibuľke.