Rýchle zapečené špagety
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 62892x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 konzerva | bravčové mäso vo vlastnej šťave |
1 balíček | špagety |
mleté čierne korenie | |
1 pohár | zeleninové lečo |
15 dkg | eidam |
1 pohár | sladký kečup |
podľa chuti: | |
soľ |
Postup prípravy receptu
V osolenej vode si uvaríme špagety podľa návodu, ale mali by zostať pevné. Medzitým si pripravíme omáčku na špagety. Do panvice dáme bravčové mäso z konzervy, necháme povoliť a trochu pripiecť, podľa chuti okoreníme. Potom na mäso vylejeme pohári LECA, premiešame a pridáme kečup (používame domáce). Omáčku necháme zľahka prevariť. Do zapekacej misy dáme špagety a prelejeme hotovou omáčkou, poriadne premiešame. Podľa chuti osolíme. Eidam si nastrúhame nahrubo a zasypeme ním špagety. Špagety vložíme do rúry a zapečieme asi 45 minút. Hotové zapečené špagety by mali byť na povrchu ľahko zlatisté. Hotové zapečené špagety ihneď podávame.