Rýchle rizoto z mletého mäsa
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 70104x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 hrsť | mrazená zeleninová zmes |
400 g | ryže |
1 kocka | masox |
4 - 5 lyžíc | olej |
2 ks | cibula |
500 g | mleté mäso |
na ozdobu: | |
50 g | syr |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Olúpeme cibuľu a nasekáme nadrobno. Z bujónové kocky pripravíme vývar. Vo vyššej panvici rozohrejeme olej, vsypeme cibuľu a necháme ju zosklovatieť. Pridáme mleté mäso, zmes osolíme, okoreníme a orestujeme. Prilejeme vývar a mäso podusíme. Medzitým si uvaríme ryžu vo vriacej osolenej vode a scedíme ju. Rovnako si uvaríme v slanej vode zeleninu domäkka. Najlepšie je zelenina z mrkvy, hrášku a kukurice. Dusené mäso zmiešame s ryžou a zeleninou. Rýchle rizoto dáme na tanier, posypeme syrom a ihneď podávame.