Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Rýchle krehké kokosové cesto

  • cukrovinky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 43106x
Rýchle krehké kokosové cesto

Recept na voňavé kokosové cukroví, ktoré je krehké hneď po upečení a nepotrebuje dlhé týždne k odležaní.

vytlačiť recept Rýchle krehké kokosové cesto
recept Rýchle krehké kokosové cesto
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 3x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

350 g hladká múka
60 g kokosová múčka
2 ks žĺtok
150 g cukor múčka
vanilková esencia
300 g maslo
1 ks citrón

podľa potreby:

hladká múka na dosku

Postup prípravy receptu

Maslo necháme povoliť pri izbovej teplote. Z celého citróna (bio kvality alebo dobre upraveného) nastrúhame kôru a vytlačíme asi lyžicu šťavy. Cukor a maslo vymiešame pomocou varešky, rúk alebo hnetače. Postupne zapracujeme žĺtky, preosiatu múku, citrónovú kôru, šťavu a nakoniec pridáme aj strúhaný kokos. Podľa chuti môžeme kápnout aj trochu vanilkovej esencie. Spracujeme hutné kokosové cesto, z ktorého vytvarujeme bochník a zabalíme do potravinovej fólie. Uložíme do chladničky aspoň na hodinu. Z kokosového cesta môžeme tvoriť pretláčané cukroví pomocou strojčeka alebo cukrárskeho vrecka, prípadne cesto vyvaľkať na doske doske a vykrajovať najrôznejšie tvary. Kokosové cukroví pečieme v stredne vyhriatej rúre 10 - 15 minút podľa veľkosti. Kokosové cesto si môžeme pripraviť do zásoby, v chladničke vydrží max týždeň, ale v mrazničke až mesiac. Upečené kokosové cukroví sa dá konzumovať hneď po upečení, ale najlepšie chutí 2 - 3 dni po tom, nepotrebuje týždne odležať ako iné druhy ciest.

Komentáre k receptu Rýchle krehké kokosové cesto (1 komentár)

  • lydia 07.December 2011 16:31

    pisem prvy krat

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2014 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt