Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Rýchle krehké kokosové cesto

  • cukrovinky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 43356x
Rýchle krehké kokosové cesto

Recept na voňavé kokosové cukroví, ktoré je krehké hneď po upečení a nepotrebuje dlhé týždne k odležaní.

vytlačiť recept Rýchle krehké kokosové cesto
recept Rýchle krehké kokosové cesto
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 6x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

vanilková esencia
300 g maslo
1 ks citrón
350 g hladká múka
60 g kokosová múčka
2 ks žĺtok
150 g cukor múčka

podľa potreby:

hladká múka na dosku

Postup prípravy receptu

Maslo necháme povoliť pri izbovej teplote. Z celého citróna (bio kvality alebo dobre upraveného) nastrúhame kôru a vytlačíme asi lyžicu šťavy. Cukor a maslo vymiešame pomocou varešky, rúk alebo hnetače. Postupne zapracujeme žĺtky, preosiatu múku, citrónovú kôru, šťavu a nakoniec pridáme aj strúhaný kokos. Podľa chuti môžeme kápnout aj trochu vanilkovej esencie. Spracujeme hutné kokosové cesto, z ktorého vytvarujeme bochník a zabalíme do potravinovej fólie. Uložíme do chladničky aspoň na hodinu. Z kokosového cesta môžeme tvoriť pretláčané cukroví pomocou strojčeka alebo cukrárskeho vrecka, prípadne cesto vyvaľkať na doske doske a vykrajovať najrôznejšie tvary. Kokosové cukroví pečieme v stredne vyhriatej rúre 10 - 15 minút podľa veľkosti. Kokosové cesto si môžeme pripraviť do zásoby, v chladničke vydrží max týždeň, ale v mrazničke až mesiac. Upečené kokosové cukroví sa dá konzumovať hneď po upečení, ale najlepšie chutí 2 - 3 dni po tom, nepotrebuje týždne odležať ako iné druhy ciest.

Komentáre k receptu Rýchle krehké kokosové cesto (1 komentár)

  • lydia 07.December 2011 16:31

    pisem prvy krat

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2014 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt