Rýchle jahňacie kotletky s omáčkou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 58757x
Recept na minutkovej jahňacie kotletky s bielou tymianový omáčkou. Veľmi dobre chutia s pečeným zemiakom a zeleninou.
Recept na 2 porcie.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
200 ml | vývar |
2 lyžice | olivový olej |
3 lyžičky | mlieko |
100 g | tučný tvaroh |
6 ks | jahňacie kotlety |
3 strúčiky | cesnak |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
tymián |
Postup prípravy receptu
Mäso umyjeme, osušíme, naklepeme a podľa chuti osolíme a okoreníme. Cesnak olúpeme a roztlačíme. Tvaroh s mliekom a tymianom riadne prošleháme. Na rozpálenom oleji riadne opečieme jahňacie kotletky domäkka. Hotové jahňacie preložíme na misu a odložíme do tepla. Vo výpeku osmažíme rozdrvený cesnak, ktorý podlejeme vývarom a chvíľku povaríme. Za stáleho miešania pridávame pripravený tvaroh s korením. Akonáhle omáčka vzkypí, odstavíme ju z tepla. Jahňacie kotletky podávame na předehřátých tanieroch a prelievame omáčkou. Vhodnou prílohou sú pečené zemiaky a zeleninová obloha.