Rýchle hamburgery
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 2187x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | žĺtok |
500 g | mleté hovädzie mäso |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
0,5 ks | cibula |
morská soľ | |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie |
Postup prípravy receptu
Cibuľu očistíme a nasekáme čo najviac najemno. V mise zmiešame mleté hovädzie mäso so žĺtkom a cibuľou. Podľa chuti zmes osolíme a okoreníme, najlepšie čerstvo mletým korením. Do zmesi nepridáme ani múku, ani strúhanku. Z hmoty tvoríme asi 1 cm vysoké placky, podobné hamburgerom. Ruky si môžeme namočiť do vlažnej vody, hamburgery sa budú lepšie tvarovať a nebudú sa lepiť na ruky. Rozohrejeme grilovacia panvica s trochou oleja. Hamburgery vložíme na rozohriatu panvicu a grilujeme 2 - 4 minúty z každej strany - záleží na výške hamburgerov. Grilované rýchle hamburgery necháme ešte asi 1 - 2 minúty odstáť a môžeme podávať. Rýchle hamburgery podávame buď v žemli so zeleninou alebo len tak na tanieri, keď je doplníme horčicou, cibuľou a čerstvým pečivom.