Rýchle francúzske zemiaky
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 42804x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/2 kg | údenina |
1 - 2 kg | zemiaky |
1 - 2 dl | smotana |
mleté čierne korenie | |
10 - 12 ks | vajcia |
podľa chuti: | |
majorana | |
podľa potreby: | |
soľ | |
olej na vymastenie |
Postup prípravy receptu
Dáme si uvariť zemiaky. Vychladnuté zemiaky olúpeme a potom nakrájame na kocky alebo použijeme koliesko na zemiaky. Potom pridáme k bramborům vajce, údeninu nakrájanú na kocky, majoránku, soľ, korenie a môžeme pridať aj trochu mlieka alebo smotany. Všetko zamiešame a dáme do vymasteného pekáča alebo zapekacej mise. Môžeme ešte trošku poliať povrch olejom, alebo pridať trošku slaniny. Rýchle francúzske zemiaky dáme asi na 1 hodinu piecť do vyhriatej rúry asi na 170 ° C. Rýchle francúzske zemiaky podávame so zeleninovým šalátom, kompótom, zavárané uhorkou alebo jednoducho s tým, kto čo má rád.