Rýchla zeleninová zmes s kuraťom
- predjedlá
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 46009x
Dusené fazuľové struky s baby karotkou, paradajkami a malými plátky kuracieho mäsa podávame s bielym pečivom alebo ryžou.
Recept na 2 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžica | usekaná zelená petržlenová vňať |
200 g | paradajky |
100 g | mrazená kuracie prsia |
3 strúčiky | cesnak |
300 g | mrazené fazuľky s baby karotkou |
50 g | cibula |
podľa chuti: | |
mleté biele korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
biele suché víno | |
citrónová šťava | |
olej |
Postup prípravy receptu
Paradajky umyjeme, sparíme vriacou vodou, zlúpnite a nakrájame na kúsky. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame najemno. Kuracie prsia umyjeme a polorozmražená nakrájame ostrým nožom na hoblinkami. Potom je pokvapkáme citrónovou šťavou, okoreníme a sprudka opečieme na oleji. Osolíme a odstavíme. V rajnice na oleji speníme cibuľu a cesnak. Pridáme nakrájané paradajky, orestujeme, vmiešame mrazenú zeleninu, podlejeme trochou vína a udusíme domäkka. Podľa potreby okoreníme a osolíme. Do mäkkej zeleniny vmiešame opečené hoblinkami kuracieho mäsa, zelenú petržlenovú vňať a ihneď podávame. Rýchlu zeleninovú zmes môžeme podávať ako teplý predkrm s pečivom, alebo ako ľahkú večeru s ryžou.