Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Rýchla špenátová roláda

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 143337x
Rýchla špenátová roláda

Rýchla, chutí roláda bez kvapky oleja sa dá jesť teplá i studená. Vychladnúť však u nás väčšinou nestačí.

vytlačiť recept Rýchla špenátová roláda
recept Rýchla špenátová roláda sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

3 ks vajcia
1 balíček Špenátový pretlak
soľ
2 strúčiky cesnak
5 lyžíc hladká múka
mleté čierne korenie

náplň:

20 ks olivy
8 plátkov dusená šunka
4 plátky údený eidam
10 ks cherry paradajka
1 ks farebná paprika
4 plátky eidam
50 g niva

Postup prípravy receptu

Cesnak ošúpeme a prelisujeme, žĺtky oddelíme od bielkov. Z bielkov našľaháme sneh. Špenátový pretlak rozmrazíme pomocou mikrovlnnej rúry. Ak je v špenáte veľa vody, môžeme ju čiastočne zliate. Malé množstvo tekutiny však nevadí. Špenát následne ochutíme prelisovaným cesnakom, soľou a korením. Do špenátu vmiešame žĺtky, múku a sneh z bielkov. Hotové cesto vylejeme na pekáč opatrený papierom na pečenie a dôkladne ho rozotrieme po celej ploche. Špenátový korpus pečieme asi 20 minút pri 150 ° C. Povrch upečeného cesta ihneď pokladáme podľa chuti rôznymi druhmi syrov, šunkou, salámou, na kraji môžeme začať napríklad s čerstvými cherry paradajkami, olivami alebo paprikou, ktoré nám pomôžu vytvoriť krásnu farebnú mozaiku. Inou variantou je potretie povrchu rolády miešanými vajíčkami. Špenátové roládu teraz zarolujeme a dáme odpočinúť do vypnutej, ale stále vyhriatej rúry asi na 15 minút. Ingrediencie sa tak prepoja a zelenina čiastočne zmäkne. Môžeme podávať.

Komentáre k receptu Rýchla špenátová roláda (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty