Rýchla špenátová roláda
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 143337x
Rýchla, chutí roláda bez kvapky oleja sa dá jesť teplá i studená. Vychladnúť však u nás väčšinou nestačí.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
3 ks | vajcia |
1 balíček | Špenátový pretlak |
soľ | |
2 strúčiky | cesnak |
5 lyžíc | hladká múka |
mleté čierne korenie | |
náplň: | |
20 ks | olivy |
8 plátkov | dusená šunka |
4 plátky | údený eidam |
10 ks | cherry paradajka |
1 ks | farebná paprika |
4 plátky | eidam |
50 g | niva |
Postup prípravy receptu
Cesnak ošúpeme a prelisujeme, žĺtky oddelíme od bielkov. Z bielkov našľaháme sneh. Špenátový pretlak rozmrazíme pomocou mikrovlnnej rúry. Ak je v špenáte veľa vody, môžeme ju čiastočne zliate. Malé množstvo tekutiny však nevadí. Špenát následne ochutíme prelisovaným cesnakom, soľou a korením. Do špenátu vmiešame žĺtky, múku a sneh z bielkov. Hotové cesto vylejeme na pekáč opatrený papierom na pečenie a dôkladne ho rozotrieme po celej ploche. Špenátový korpus pečieme asi 20 minút pri 150 ° C. Povrch upečeného cesta ihneď pokladáme podľa chuti rôznymi druhmi syrov, šunkou, salámou, na kraji môžeme začať napríklad s čerstvými cherry paradajkami, olivami alebo paprikou, ktoré nám pomôžu vytvoriť krásnu farebnú mozaiku. Inou variantou je potretie povrchu rolády miešanými vajíčkami. Špenátové roládu teraz zarolujeme a dáme odpočinúť do vypnutej, ale stále vyhriatej rúry asi na 15 minút. Ingrediencie sa tak prepoja a zelenina čiastočne zmäkne. Môžeme podávať.