Rýchla šľahačková bábovka
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 152495x
Recept na jednoduchú a rýchlu hrníčkovou šľahačkovou bábovku, pri ktorej sa nemusí nič vážiť.
(Recept sa páči celkom 3x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
strúhanka na vysypanie | |
maslo na vymastenie | |
cesto: | |
4 ks | vajcia |
2 hrnky | polohrubá múka |
1 balíček | prášok do pečiva |
1 balíček | vanilkový cukor |
1 hrnek | cukor |
1 kelímok | smotana na šľahanie |
Postup prípravy receptu
Rúru vyhreje. Bábovkovú formu vymastíme a vysypeme strúhankou. Múku zmiešame s kypriacim práškom. Vajcia, oba druhy cukry a šľahačku vyšľaháme. Do peny zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva a nalejeme do pripravenej Bábovkovú formy. Rýchlu šľahačkovou bábovku pečieme asi 40 minút. Podľa chuti do nej môžeme pridať mletú škoricu, badyán, hrozienka, kandizované ovocie, mak, kokos alebo orieškami. Rýchlu šľahačkovou bábovku necháme rozbi z formy a zdobíme práškovým cukrom alebo prelievame polevou.