Rýchla šampiňónová omáčka
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 21472x
Rýchly obed, keď nemáme chuť na mäso. Ale samozrejme si mäso môžete k tomu urobiť.
Recept na 4 porcie.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
0,5 kg | šampiňóny |
1 - 2 ks | cibula |
podľa chuti: | |
2 kocky | hubový bujón |
soľ | |
mletý kmín | |
mletý korenie |
Postup prípravy receptu
Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky is nožičkami. Cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno. Cibuľu osmažíme na rozpálenom oleji a pridáme šampiňóny. Krátko dohromady osmažíme a zalejeme vodou. Pridáme korenie, hubový bujón a podusíme, kým šampiňóny nezmäknú. Potom Šampiňónová omáčku zahustíme múkou rozmiešanou v troške vody. Už krátko prevaríme. Rýchlu Šampiňónová omáčku podávame napríklad s houskovým knedľou.