Rýchla salámová pizza
- hlavné chody
- italská kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 64439x
Kto má chuť na pizzu a netrúfa si na prípravu kysnutého cesta, nemusí to hneď vzdať. Pizzu môžete upiecť iz cesta s práškom do pečiva.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 ks | paradajky |
80 g | strúhaný syr |
150 g | saláma |
4 lyžičky | sušené oregano |
cesto: | |
350 g | hladká múka |
1 lyžička | soľ |
200 ml | mlieko |
2 lyžičky | prášok do pečiva |
80 g | maslo |
Postup prípravy receptu
Múku zmiešame s práškom do pečiva a soľou, pridáme maslo a mlieko a všetko spracujeme na hladké cesto. Cesto rozdelíme na štyri porcie. Každú porciu vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche na bicykel s priemerom 15cm. Kolesá položíme na plech vyložený papierom na pečenie. Umyjeme paradajky, odstránime jamku od stopky a nakrájame na plátky. Paradajky a saláma naukladáme na cestovej kolesa. Posypeme syrom a oreganom. Rúru predhrejeme na 225 ° C a pečieme asi 12min.