Rýchla Sacher torta
- múčniky
- rakouská kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 58217x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
125 g | horká čokoláda |
1 lyžica | kakao |
125 g | cukor krupica |
4 ks | vajcia |
60 g | hladká múka |
60 g | solamyl |
1 lyžička | prášok do pečiva |
1 balíček | vanilkový cukor |
125 g | maslo |
na ozdobu: | |
1 kelímok | smotana na šľahanie |
náplň: | |
200 g | marhuľový džem |
podľa potreby: | |
tuk na vymazanie | |
poleva: | |
200 g | tmavá čokoládová poleva |
Postup prípravy receptu
Do misy dáme Zmäknutý tuk, cukor, vanilkový cukor, vajcia, rozpustenú a vychladol čokoládu, solamyl a múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Vyšľaháme na hladké cesto. Cesto rovnomerne rozlejete do vymastenej formy srnčího chrbta a pečieme v predhriatej rúre. Ak chceme piecť okrúhly tortu, tak použijeme dvojitú dávku cesta. Doba pečenia je individuálne, podľa formy a výkonnosti rúry asi 25 - 30 minút. Upečení a vychladnutí Sacher tortu vyklopíme a dvakrát rozkrojíme. Všetky tri diely spojíme marhuľovým džemom. Celý tortu pretiahneme rozpustenou čokoládovou polevou. Rýchly Sacher tortu pred servírovaním ozdobíme šľahačkou. Nakrájame ho a môžeme servírovať.