Rýchla rybičková nátierka
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 10min.
- recept zobrazen: 25683x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 ks | sterilizovaná uhorka |
soľ | |
2 lyžice | horčica s korením |
100 g | tvrdý syr |
1 konzerva | sardinky pikant v olivovom oleji |
1 ks | cibula |
1 kelímok | nátierkové maslo (150g) |
na ozdobu: | |
paradajka | |
žltá paprika |
Postup prípravy receptu
Cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno, môžeme použiť aj červenú. Do misky vsypeme cibuľu, "rozbi" maslo a vidličkou premiešame s pikantnými sardinky vrátane oleja. Syr aj uhorky nastrúhame nahrubo a primiešame do nátierky. Potom vmiešame horčicu a nátierku podľa chuti prisolíme; nie je potreba moc. Rýchlu zo sardiniek nátierku natrieme na plátky sendviča, slnečnicového alebo toastového chleba alebo na kolieska rožkov. Môžeme ozdobiť kúskom papriky alebo rajčiaka.