Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Rýchla roštenka

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 78103x
Rýchla roštenka

Vynikajúci rychlovka z jedného pekáča. Mäso doplnené kúsky zeleniny.

vytlačiť recept Rýchla roštenka
recept Rýchla roštenka sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 plátky bravčové mäso
2 lyžice olej
1 ks cibula
1 kocka masox

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ

podľa potreby:

instantná zápražka
sterilizované uhorky

Postup prípravy receptu

Plátky mäsa naklepeme, osolíme a okoreníme. Cibuľu olúpeme a nakrájame. Sterilizované uhorky rozkrájame na kocky. V pekáči si orestujeme na troške oleja nakrájanú cibuľku. Na ružovú cibuľku vložíme mäso a opečieme z oboch strán. Do výpeku vložíme kocku masoxu (alebo iného bujónu), podlejeme vodou a trochou nálevom zo sterilizované uhoriek, priklopíme a dusíme v rúre asi 20 minút. Potom pekáč vyberieme a zasypeme kockami sterilizované uhoriek. Podľa potreby prilejeme ešte trochu vody a odklopení dáme späť do rúry. Keď je mäso mäkké, vyberieme pekáčik z rúry, zasypeme trochou instantné zápražku a necháme prebublať hore na horáku. Týmto je rýchla roštenka je hotová. Ako prílohu k rýchlej roštenky podávame ryžu, knedlík, zemiaky alebo zemiakovú kašu. Obmenou rýchle roštenky môže byť použitie sterilizované húb miesto uhoriek. Postup je rovnaký.

Komentáre k receptu Rýchla roštenka (1 komentár)

  • Moje mano je Ervin Šťava, ale nie je to MÉNO 23.August 2012 23:07

    Roštenka sa robí z bravčového??? Napísali ste: sem NAPISAJTE. Po slovensky to má byť: sem NAPÍŠTE. Čo ste Rusi a Česi, ktorí nevedia po slovensky?

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty