Rýchla roštenka
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 78030x
Vynikajúci rychlovka z jedného pekáča. Mäso doplnené kúsky zeleniny.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 plátky | bravčové mäso |
2 lyžice | olej |
1 ks | cibula |
1 kocka | masox |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
instantná zápražka | |
sterilizované uhorky |
Postup prípravy receptu
Plátky mäsa naklepeme, osolíme a okoreníme. Cibuľu olúpeme a nakrájame. Sterilizované uhorky rozkrájame na kocky. V pekáči si orestujeme na troške oleja nakrájanú cibuľku. Na ružovú cibuľku vložíme mäso a opečieme z oboch strán. Do výpeku vložíme kocku masoxu (alebo iného bujónu), podlejeme vodou a trochou nálevom zo sterilizované uhoriek, priklopíme a dusíme v rúre asi 20 minút. Potom pekáč vyberieme a zasypeme kockami sterilizované uhoriek. Podľa potreby prilejeme ešte trochu vody a odklopení dáme späť do rúry. Keď je mäso mäkké, vyberieme pekáčik z rúry, zasypeme trochou instantné zápražku a necháme prebublať hore na horáku. Týmto je rýchla roštenka je hotová. Ako prílohu k rýchlej roštenky podávame ryžu, knedlík, zemiaky alebo zemiakovú kašu. Obmenou rýchle roštenky môže byť použitie sterilizované húb miesto uhoriek. Postup je rovnaký.
Komentáre k receptu Rýchla roštenka (1 komentár)
-
Moje mano je Ervin Šťava, ale nie je to MÉNO
23.August 2012 23:07
Roštenka sa robí z bravčového??? Napísali ste: sem NAPISAJTE. Po slovensky to má byť: sem NAPÍŠTE. Čo ste Rusi a Česi, ktorí nevedia po slovensky?