Rýchla "sviečková"
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 137022x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
olej na vyprážanie | |
750 g | bravčové mäso |
omáčka: | |
2 guličky | celý čierne korenie |
3 ks | petržlen |
voda | |
1 ks | cibula |
2 guličky | nové korenie |
3 ks | Mrkva |
1 list | bobkový list |
1/2 ks | zeler |
1 - 2 lyžičiek | maslo |
Postup prípravy receptu
Mäso očistíme, umyjeme a nakrájame na plátky. Bravčové plátky naklepeme, osolíme a okoreníme. Mrkva, petržlen, zeler a cibuľu očistíme. Mrkvu nakrájame na kocky, zeleninu nastrúhame na rezance. V hrnci rozohrejeme olej a bravčové plátky opečieme z oboch strán ako prírodné rezne. Plátky vyberieme a uložíme do tepla. Do výpeku dáme nakrájanú cibuľu a po chvíli zeleninu. Pridáme bobkový list, nové korenie a guličky korenia. Krátko osmažíme a potom podľa chuti osolíme a polejeme vodou. Zeleninu dusíme domäkka. Keď je zelenina mäkká, vyberieme guličky korenia a bobkový list. Zeleninu rozmixujeme na hladkú kašu. Podľa potreby ju môžeme aj propasírovat. Základ omáčky rozriedime vriacou vodou, aby sme získali požadovanú konzistenciu alebo množstvo. Sviečkovicu zjemníme maslom alebo prípadne aj smotanou. Smetana nie je nutná. Opečené bravčové plátky vložíme do omáčky a spoločne prehrejeme. Rýchla "sviečková" je dobrá s knedľou aj cestovinami.
Komentáre k receptu Rýchla "sviečková" (1 komentár)
-
Betka
06.October 2016 11:00
Výborný recept :) :)