Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Rýchla paradajková omáčka s mäsovými knedličkami

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 133746x
Rýchla paradajková omáčka s mäsovými knedličkami

Nie vždy je čas na klasickú rajskú s hovädzím mäsom a jej zdĺhavú prípravu. Až budete potrebovať rýchlovku, vyskúšajte túto variantu.

vytlačiť recept Rýchla paradajková omáčka s mäsovými knedličkami
recept Rýchla paradajková omáčka s mäsovými knedličkami
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

tuk na vyprážanie

omáčka:

cukor
bobkový list
4 lyžice hladká múka
4 lyžice sadlo
mleté čierne korenie
2 plechovky paradajkový pretlak
2 ks cibuľa (väčšia)
nové korenie
ocot
1 pohár kečup

podľa chuti:

soľ

príloha:

strúhanka
500 g mleté bravčové mäso
1 ks vajcia
mleté čierne korenie

Postup prípravy receptu

Mleté mäso osolíme, okoreníme, zmiešame s vajcom. Ak je zmes riedka, pridáme podľa potreby strúhanku. Z mäsa tvoríme guľôčky, ktoré prudko opečieme na rozohriatom tuku. Cibuľu očistíme a nasekáme. Na masti speníme posekanú cibuľu, zasypeme múkou, osmažíme a zalejeme vodou alebo vývarom. Dobre rozmiešame, pridáme pretlak, kečup, korenie a povaríme. Na záver rajskú omáčku precedíme, vložíme mäsové guľky a spoločne prehrejeme. Omáčku dochutíme octom, cukrom a soľou podľa chuti. Rýchlu rajskú s masovými knedličkami podávame horúcu as knedle alebo cestovinami.

Komentáre k receptu Rýchla paradajková omáčka s mäsovými knedličkami (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt