Rýchla paradajková omáčka s mäsovými knedličkami
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 135478x
Nie vždy je čas na klasickú rajskú s hovädzím mäsom a jej zdĺhavú prípravu. Až budete potrebovať rýchlovku, vyskúšajte túto variantu.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
tuk na vyprážanie | |
omáčka: | |
nové korenie | |
ocot | |
1 pohár | kečup |
cukor | |
bobkový list | |
4 lyžice | hladká múka |
4 lyžice | sadlo |
mleté čierne korenie | |
2 plechovky | paradajkový pretlak |
2 ks | cibuľa (väčšia) |
podľa chuti: | |
soľ | |
príloha: | |
mleté čierne korenie | |
strúhanka | |
500 g | mleté bravčové mäso |
1 ks | vajcia |
Postup prípravy receptu
Mleté mäso osolíme, okoreníme, zmiešame s vajcom. Ak je zmes riedka, pridáme podľa potreby strúhanku. Z mäsa tvoríme guľôčky, ktoré prudko opečieme na rozohriatom tuku. Cibuľu očistíme a nasekáme. Na masti speníme posekanú cibuľu, zasypeme múkou, osmažíme a zalejeme vodou alebo vývarom. Dobre rozmiešame, pridáme pretlak, kečup, korenie a povaríme. Na záver rajskú omáčku precedíme, vložíme mäsové guľky a spoločne prehrejeme. Omáčku dochutíme octom, cukrom a soľou podľa chuti. Rýchlu rajskú s masovými knedličkami podávame horúcu as knedle alebo cestovinami.