Rýchla omeleta s kukuricou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 15min.
- recept zobrazen: 68300x
Diétna večera hotová za pár minút. Z bielkov, kukurice a bazalky. Vhodné aj pre vegetariánov.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
6 lyžíc | sterilizovaná kukurica |
nastrúhaný eidam (30%) | |
4 ks | vajcia |
na ozdobu: | |
sterilizovaná kukurica | |
podľa chuti: | |
sušená bazalka | |
soľ | |
mletá sladká paprika | |
mleté čierne korenie |
Postup prípravy receptu
Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Na omeletu použijeme len bielky. Rozšľaháme je so štipkou soli, lyžicou bazalky, mletú sladkú paprikou a troškou mletého čierneho korenia. Sterilizovanú kukuricu necháme odkvapkať na sitku. Syr nastrúhame av miske premiešame so sušenou bazalkou. Rozpálite si teflónovou panvicu (bez oleja). Bielky premiešame s kukuricou ešte v hrnčeka a zmes na panvicu vylejeme. Pár minút opekáme a prikryjeme pokrievkou, aby sa nám bielky "zatiahli". Potom omeletu asi na 1 / 2 minúty obrátime, opečieme iz vrchnej strany a otočíme zase späť. Nakoniec husto posypeme nastrúhaným okoreneným syrom, prikryjeme a počkáme, až sa syr rozpustí. Stačí 1 - 2 minúty. Rýchlu omeletu ihneď podávame a zdobíme kukuričnými zrnkami.