Rýchla nepečená jahodová torta
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 15min.
- recept zobrazen: 148858x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 lyžice | cukor múčka |
2 balíčky | vanilkový cukor |
400 g | čerstvé jahody |
250 ml | smotana na šľahanie |
570 g | kyslá smotana |
1 balíček | detské piškóty |
na ozdobu: | |
šľahačka |
Postup prípravy receptu
Jahody očistíme, dôkladne umyjeme a necháme odkvapkať. Šľahačku vyšľaháme do tuha a zašľaháme do nej vanilkové cukry. Kyslú smotanu rozmiešame s práškovým cukrom a obe zmesi zľahka premiešame. Na dno tortovej formy rozeskládáme piškóty, pokiaľ nie je torta určený deťom, môžeme ich pokvapkať nejakým alkoholom. Na piškóty naukladáme na polovičky rozrezané jahody a prelejeme polovicou smotanovej hmoty. Postup ešte raz zopakujeme. Formu zakryjeme a dáme na noc do chladničky. Podávame ozdobené čerstvými jahodami a šľahačkou.
Komentáre k receptu Rýchla nepečená jahodová torta (1 komentár)
-
bozka
07.October 2011 18:26
+vybormy