Rýchla nátierka z vajec a tuniaka
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 26955x
Pikantná nátierka z vajec uvarených natvrdo, s tuniakom vo vlastnej šťave a chilli korením. Podávame na bielom pečive, zdobíme olivami a paprikou.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžičky | sardelová pasta |
1 konzerva | tuniak vo vlastnej šťave |
2 lyžice | kyslá smotana |
150 ml | majonéza |
5 ks | vajcia |
na ozdobu: | |
červená paprika | |
zelené olivy | |
podľa chuti: | |
soľ | |
chilli korenie | |
mleté biele korenie | |
podľa potreby: | |
biele pečivo |
Postup prípravy receptu
Vajcia uvaríme natvrdo a olúpeme. Konzervu s tuniakom vo vlastnej šťave necháme odkvapkať. V mise, ponorným mixérom, spojíme mäso tuniaka s celými varenými vajciami, majonézou, kyslou smotanou, sardelovou pastou a čili korením v hladký krém. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Rýchlu pikantné nátierku natierame na biele pečivo, zdobíme nakrájanými olivami, kúskom papriky a bylinkami. Podávame k vínu alebo pivu ako chuťovku pre neočakávanú návštevu.