Rýchla krémová cibuľová polievka
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 25933x
Jednoduchý postup vhodný aj pre kuchárky začiatočníčky.
Recept na 6 porcií.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžica | sadlo |
3 lyžice | hladká múka |
2 - 3 ks | jarná cibuľka |
2 - 3 ks | cibula |
2 kocky | masox |
1,5 l | studená voda |
0,5 hrste | petržlen |
Postup prípravy receptu
Väčšie cibule očistíme a nakrájame na tenké rezance alebo kolieska. Cibuľu opražíme na masti do slabo zlatej farby. Zasypeme hladkou múkou a rýchlo rozmiešame. Cibuľku s múkou miešame ďalej, až múka zozlatne. Postupne zalíváme studenou vodou a starostlivo rozmícháváme, aby sa neutvořily žmolky. Za občasného miešania varíme polievku asi 10 minút. Pozor, polievka občas vzkypí! Potom vhodíme kocky masoxu a varíme ďalších asi 5 minút. Po dovarení dochutíme cibuľovou polievku soľou alebo sypkým polievkovým korením. Pridáme nakrájanú mladú cibuľku s vňaťou a zelenú petržlenovú vňať. Rýchlu krémovú cibuľovou polievku podávame s chlebovými cesnakovými krutónmi, hriankou alebo opečeným toasty. Pre vegetariánov - masox nahradiť korením podľa chuti.