Rýchla karfiolová polievka
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 149651x
Rýchla, jednoduchá a lacná. Presne taká je karfiolová je karfiolová polievka. Skúste ju uvariť a pochutnajte si!
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/2 ks | karfiol |
3 lyžice | hladká múka |
1/2 lyžičky | soľ |
750 ml | voda |
1 kocka | masox |
2 - 3 ks | zemiaky |
1 - 2 štipiek | muškátový kvet |
4 lyžice | olej |
Postup prípravy receptu
Karfiol opláchneme a rozdelíme na drobné ružičky. Zemiaky olúpeme a nakrájame na menšie kocky. Do pripraveného hrnca nalejeme olej a mierne ho rozpálime, potom pridáme múku a vymiešame zásmažku čiže zápražku, ktorá vznikne zpěněním múky. Dáme si pozor, aby zápražka nebola hrudkovitá a aby nezhnedli. Za stáleho miešania do zápražku pozvoľna prilievame 3 / 4 litra vriacej vody. Potom přideáme masox, karfiol, zemiaky, sůj a muškátový kvet. Povarte 10 - 15 minút. Výrobu zápražku možno nahradiť svetlou zápražkou v prášku. Tú však vsypeme do polievky až na záver.