Rýchla jablková buchta
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 140666x
Nemáte moc času a je treba niečo upiecť na druhý deň raňajkách? Skúste túto buchtu.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | vajcia |
2 lyžice | kakao |
400 g | polohrubá múka |
1 dl | olej |
400 g | jablko |
3 lyžice | rum |
1,5 balíčku | prášok do pečiva |
1 dl | mlieko |
200 g | cukor krupica |
Postup prípravy receptu
Jalbka podľa potreby očistíme, olúpeme a nastrúhame nahrubo. Vyšší plech vymažeme tukom a vysypeme strúhankou alebo hrubou múkou. Potom úplne všetky ingrediencie dobre premiešame v jednej mise. Miesto rumu môžeme použiť rumové triešť. Cesto nalejeme na pripravený plech. Pečieme pri 170 ° C asi 30 až 35 minút a môžeme servírovať.