Rýchla hovädzia baba so syrovou omáčkou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 69690x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
180 ml | syrová omáčka carbonara zo smotany, slaniny a pazmezánu |
400 g | hovädzie roštenka |
na ozdobu: | |
strúhaná karotka | |
podľa chuti: | |
soľ | |
chilli korenie | |
3 strúčiky | cesnak |
mleté čierne korenie | |
podľa potreby: | |
olivový olej |
Postup prípravy receptu
Karotku očistíme a nastrúhame na jemné rezančeky. Cesnak olúpeme a vymiešame so soľou. Plátky mäsa očistíme, na okrajoch narežeme, naklepeme, okoreníme chilli paprikou, potrieme cesnakom a okoreníme. Pokvapkáme olejom a necháme v chlade pol hodiny rozležet. Na panvici rozohrejeme olej a naložené sviečkovej z oboch strán prudko opečieme. Zalejeme syrovou omáčkou, posypeme strúhanou karotkou a prikryjeme pokrievkou a panvicu odstavíme Po 5 minútach môžeme servírovať. Takto pripravené sviečkovej sú najchutnejšie s šafránovým zemiakmi. Ako prílohu k rýchlej roštenky so syrovou omáčkou však môžeme voliť aj hranolky a varené zemiaky. Vhodným doplnkom je zeleninový šalát.