Rýchla gulášovka
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 65374x
Táto polievka je rýchla a výborná večera alebo olovrant. Deti keď boli malé jej vraveli sluníčková, pretože som im ju nazdobila kyslou smotanou do tvaru slniečka.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžice | gulášová korenie |
2 lyžice | sladká mletá paprika |
1 štipka | korenie |
1 konzerva | bravčové mäso |
4 lyžice | kyslá smotana |
5 dkg | slanina |
3 ks | varené vajcia |
1 ks | väčšie cibule |
1 štipka | soľ |
1 hrsť | zlomkové majorán |
1 lyžička | pálivá mletá paprika |
3 lyžice | hladká múka |
5 ks | stredne veľké zemiaky |
1,5 l | vody |
2 strúčiky | cesnak |
Postup prípravy receptu
Otvoríme Bravčovú konzervu, na masti z plechovky osmažíme nakrájanú slaninu na kocky. Cibuľu jemne nakrájame na kocky a pridáme k osmaženej slanine. Vyprážame dozlata a pridáme mäso z konzervy nakrájané na kocky. Primiešame korenie (gulášová korenie, majoránku, papriku) múku, premiešame a zalejeme vodou. Pomaly varíme, až sú zemiaky mäkké. Dochutíme soľou, korením a roztlačeným cesnakom. Po naliatí do misiek, ozdobíme lyžicou kyslej smotany a pridáme 1 / 2 vajcia. Podávame s pečivom.