Rýchla čína
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 65348x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
400 g | mrazená zelenina na čínu |
1 lyžička | škrobová bozkáva |
podľa chuti: | |
mletý zázvor | |
1 štipka | chilli korenie |
soľ | |
300 g | mäso |
1 štipka | mletý muškátový oriešok |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie |
Postup prípravy receptu
Mäso podľa výberu nakrájame na malé rezance a vložíme na rozpálenú panvicu. Smažíme na oleji dozlatista, potom pridáme mrazenú zeleninu na čínu. Podlejeme vodou a dusíme domäkka. Počas dusenia podľa potreby podlievame a občas premiešame. Ku koncu varu zalejeme čínu vodou s rozkvedlaným škrobom. Osolíme, ochutíme zázvorom a štipkou muškátu, ale naozaj len na špičku noža. Pre pikantnejšiu chuť môžeme pridať štipku čili korenia alebo ochutiť jedlo koreniacou zmesou na čínu. Rýchlu čínu podávame s varenou ryžou alebo ryžovými cestovinami.