Rýchla červená šošovica
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 21941x
Okrem lúpané strukoviny a trochy korenia nie je na recept potreba vôbec nič.
(Recept sa páči celkom 5x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
200 g | lúpaná polená červená šošovka (bio) |
1 - 2 lyžičiek | vegeta |
1 - 2 lyžičiek | Sušená petržlenová vňať |
na ozdobu: | |
čerstvý petržlen |
Postup prípravy receptu
Lúpanú červenú šošovicu prepláchneme pod studenou vodou, nie je potrebné ju namáčať. Vsypeme ju do hrnca, zalejeme vodou (nesolíme) a uvaríme domäkka. Za 15 - 20 minút je šošovka mäkká. Scedíme ju. Šošovicu ochutíme vegetu, zamiešame petržlen a máme hotovo. Rýchlu červenú šošovicu podávame teplú i studenú, zdobíme čerstvou vetvičkou petržlenu.