Rýchla buchta s rebarborou a tvarohom
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 27212x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 lyžice | cukor kryštál |
150 ml | voda |
1 lyžica | aróma |
1 - 2 štipiek | mletá škorica |
1 ks | tvaroh |
1/2 hrnku | olej |
1 hrnek | polohrubá múka |
10 lyžíc | cukor múčka |
1 hrnek | mlieko |
1 hrnek | Grahamová múka |
500 g | rebarbora |
1 ks | prášok do pečiva |
150 ml | kyslá smotana |
1 hrnek | cukor krupica |
1 ks | vajcia |
1 lyžica | citrónová šťava |
Postup prípravy receptu
Múku, cukor, olej, mlieko, vajcia, prášok do pečiva nasypeme do misy a miešame až vznikne vláčne cesto. Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme asi 15 minút, na 200 ° C elektrickej rúre. Upečený korpus necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme rebarborový kompót. Do hrnca nalejeme vodu a privedieme k varu. Vsypeme rebarboru. Ochutíme citrónovou šťavou, škoricou a cukrom. Podusíme asi 10 minút. Odstavíme a necháme vychladnúť. Do vychladnutej pridáme rumové arómu. Na vychladnutý korpus rozotrieme studený rebarborový kompót. Tvaroh, kyslú smotanu a práškový cukor vymiešame v hladký krém a rozotrieme na kompót. Rýchlu buchtu s rebarboru a tvarohom môžeme ozdobiť rozpustenou čokoládou alebo posypať kakaom.