Rýchla bublanina 2
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 106128x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžica | olej na vymastenie |
1/5 hrnku | hrubá múka na vysypanie |
cesto: | |
1 hrnek | cukor kryštál |
2 - 3 hrnků | polohrubá múka |
1 hrnek | vlažné mlieko |
1 ks | citrón |
1/5 dl | rastlinný olej |
1 balíček | vanilkový cukor |
1 ks | kypriaci prášok |
3 ks | vajcia |
podľa potreby: | |
sezónne ovocie |
Postup prípravy receptu
Predhrejeme si rúru. Formu vymažeme olejom a vysypeme hrubou múkou. Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. V mise rozšľaháme žĺtky s cukrom, vanilkovým cukrom, citrónovou kôrou asi z 1 / 5 citróna a olejom dohladka. Vlejeme mlieko a premiešame tak, aby sme dostali jednotvárnou hmotu. Polohrubú múku spolu s kypriacim práškom preosejeme a jemne zmiešame s cestom. Bielky vyšľaháme a opatrne vmiešame do cesta v mise. Cesto vlejeme do vymastenej a vysypanej formy, poukladáme naň akékoľvek ovocie a dáme piecť asi na 20 minút. Rýchlu bublaninu podávame studenú alebo ako má kto rád.